Elleslettens ABC
Her finder du forskellige informationer om vores andelsboligforeningEl-installationer
I badeværelset er installeret en ventilator.
Husk: Ingen vand på motordele. Brug ventilatoren hyppigt for at fjerne fugt fra baderummet. Vedligeholdelse og udskiftning af ventilator påhviler andelshaveren selv. Ventilatoren skal altid være funktionsduelig. Ny lamelrist på ydersiden kan fås hos fyrgruppen som også kan anvise ny type ventilator til badeværelse.
Energimålere
Når en beboer fraflytter foreningen, skal Brunata rekvireres i god tid for flytteaflæsning.
Fraflytter meddeler følgende skriftligt til flytteafdelingen hos Clorius:
- Hvem er fraflytter. Fulde navn og adresse i foreningen.
- Ny adresse til fraflytter.
- Hvem flytter ind.
- Pr. hvilken dato foregår flytningen.
Clorius’ flytteafdeling
Tlf.: 77 32 33 77
Anlægsnummer: 49792B.
Vigtigt: Kopi af ovenstående oplysninger samt en aflæsning af vandmåleren afleveres til bestyrelsen.
Vvs-installationer
I boligerne 15(2), 37(1), 47(2), 55(2), 59(2) og 71(2) er der på disse rør monteret en luftpotte (tallet i parentes angiver antal luftpotter i loftrummet), en rund cylinder med en ventil monteret på toppen. Undlad at placere ting tæt på luftpotten. Disse beboere skal hyppigt, min. 2 gg. årligt, efterse luftpotten og området under og omkring den for bl.a. fugt. Konstateres tæringer eller utætheder på en luftpotte kontaktes Fyrgruppen.
Radiatorventiler
Du kan selv forsøge følgende
Bemærk hvorledes betjeningsgrebet er monteret. Demonter forsigtigt betjeningsgrebet ved at løsne en skrue. Bank forsigtigt på den lille blanke tap på radiatorventilen til den springer ud og du mærker modstand og mærker varmen i radiatoren. Monter betjeningsgrebet igen som det sad. Reparation eller udskiftning af radiatorventiler påhviler andelshaveren.
Vandvarmer
Når ventilen bliver utæt drypper den. Indtil nu er skaderne først blevet opdaget når vandet løber ud på køkkengulvet og gulvbrædderne ligner et vaskebræt. Fra år 2000 er der placeret en spand under veksleren til opsamling af vand. Spanden skal blive stående her. Er der fugtigt, kontaktes Fyrgruppen.
Det varme vand skal løbe længe før det bliver varmt
I sommerperioden er der lang tilløbstid før vandet fra den varme hane bliver varmt. Dette gælder for alle 60 boliger. Årsagen er, at først når der åbnes for det varme brugsvand, begynder centralvarmevandet at cirkulere fra rørene på loftet og ned gennem vandarmeren. Dette tager nogen tid. En metode til at reducere ventetiden på er, at have varme på badeværelsesradiatoren eller bare åbne radiatoren på max. et par minutter inden der f.eks. skal bades. Temperaturen på det varme vand skal være 45 – 55 °C. Bliver det aldrig mere end håndvarmt, kontaktes fyrgruppen.
Mangler du varmt vand i en hane så husk at kontrollere, at det også mangler i de to andre inden du kontakter fyrgruppen. Termostatblandingsbatterier kan være defekte.
Afregning af varme
Hver af de 60 andelshavere betaler 25% af den samlede gasomkostning til energitab. Energiforbrug i fælleshus fordeles med 1/36 del til hver andelshaver. Hver bolig afregnes efter registreret forbrug på boligens energimåler.
Konstateres en måler defekt i løbet af afregningsperioden, afregnes forbruget efter gennemsnittet af alle boliger af samme størrelse i begge foreninger. Se endvidere under Energimålere.
Afregning af vand
Vandlås i bruseniche
Hjertestarter
Loftrum
Vinduer
Smør forsigtigt hængsler og lukkeanordning med syrefri olie. Hver andelshaver skal selv male indersiden af vinduesrammer og karme.
Punkterede termoruder anmeldes til bestyrelsen. Ved udskiftning af ruder anbefales at få monteret energiruder, som vil give mindre kondensdannelse og kuldefald på rudens inderside. Ligeledes vil lys udefra give et energitilskud til rumopvarmning. Andelshaveren skal selv tilkendegive at man ønsker energiruder samt selv betale differencen mellem termo- og energirudeprisen. Monteringsprisen er den samme.
Parkering
Parker aldrig på brandvejen ned gennem bebyggelsen dvs. på arealet ud for fælleshuset samt ned i alléen mod den lille p-plads. Dette område skal friholdes til redningskøretøjer.
De to foreninger Ellesletten 1 og Ellesletten 2 har lidt forskellige regler for brug af vores parkeringspladser
Andelshaverne i Ellesletten 1 har én fast parkeringsplads pr. beboer. Det vil sige, at man ikke må parkere på deres pladser. Heller ikke deres eller vores gæster. Er man ny i vores forening, er det selvfølgelig svært at vide, at der er denne opdeling af foreninger og p-pladser.
Bilvask
Affald
Affaldssortering
Restaffald
Storskrald og miljøaffald
Du kan komme af med langt det meste af dit affald på en af Norfors’ genbrugspladser i Birkerød, Nærum, Fredensborg, Humlebæk, Kokkedal og Lynge.
Her er Norfors sorteringsvejledning
Genbrugs- og Containerplads
Rundforbivej 174
2850 Nærum
Åbningstider for alle genbrugspladser:
- Mandag-fredag kl. 7-18
- Lørdag, søndag og helligdage kl. 10-18.
Der er lukket den 24., 25. og 31. december samt 1. januar.
Græsslåning
Er man ikke i stand til at slå græs i de uger som ens bolig står anført til på skemaet, er man ansvarlig for at få byttet tur med andre. Du skal bruge foreningens benzinmaskiner. Motorolieniveau skal kontrolleres inden plæneklipperne startes. Maskinerne skal være kolde inden benzin påfyldes. Er benzindunken i skuret ved at være tom, henter du mere (95 oktan blyfri) og får udlægget udbetalt gennem bestyrelsen. Du kan få instruktion i brug af maskinerne hos bl.a. fyrgruppen.
Vær forberedt på at der i perioder kan være behov for at slå græsset to gange på en uge.
Snerydning
Ellesletten I & II ejer i fællesskab en fejemaskine som frivillige kan benytte. Eventuel snerydning med fejemaskinen, fratager ikke andelshaverne deres ansvar for at sørge for tilstrækkelig grundig snerydning af gangstier og P-arealer.
Haveaffald
Grene samles i bundter og andet haveaffald samles i grønne plastcontainere (uden plastikindhold), og sættes ud til Ellesvinget mandag aften. Plastcontainere sættes på plads tirsdag.
Rottebekæmpelse
Forebyggelse af rotter i affaldsskurerne
- Der skal være et fast og plant underlag i skurene så som belægning med fliser eller bund med
volierenet. - Affaldsrum skal rottesikres, eventuelt med volierenet op ad sider i bunden af
rummet. - Eventuelle huller skal tættes med sammenkrøllet kyllingenet.
- Der skal rottesikres med volierenet, så der ikke er adgang mellem affaldsrummene.
- Beplantning i 1 meters højde fra tag (ca. 50 cm bredt) skal fjernes. Se evt. denne vejledning fra kommunen om vejledning fra kommunene om rottesikring af bygninger.
- Al fodring af fugle er forbudt (også ophængt eller på fuglebræt).
- Opbevar ikke noget i skurene, som kan tiltrække rotter.
Tørretumbler
Fælles tørretumbler
Der er en tørretumbler i fælleshuset. Man har altid lov til at sætte sit eget vasketøj over til tørring når en tur er slut, selvom der er kø, men husk at hente dit tøj relativt hurtigt.
Det koster kr. 12,50 pr. tørretur at benytte tumbleren. På skemaet over tumbleren skriver du dit husnr. og en streg for hver gang du tænder tumbleren. Konstatere du fejl ved maskinen, eller er der dug på dør og rude (vinter) eller føles luftfugtigheden meget høj i fælleshusets forrum (sommer), er aftrækket utæt bag på tumbleren. Du meddeler dette til Styringsgruppen.
Egen tørretumbler
Ønsker du at installere tørretumbler i din egen bolig, må du kun installere en kondenstørretumbler og ikke en aftrækstørretumbler. Tumbleren skal installeres i badeværelset for at forhindre fugtskader.
Elleslettegård




KONTAKT BESTYRELSEN
Mette Marie Thomsen - formand
Helle Ring-Knudsen - næstformand
Birgitte Frisgaard Frost - bestyrelsesmedlem
Mette Ginnerup - bestyrelsesmedlem
Ane Ullerup Lester - suppleant
Du kan kontakte bestyrelsen på bestyrelse@ellesletten2.dk
KONTAKT ØVRIGE
- Fyr/teknik – Mikael Ring-Knudsen teknikgruppe@ellesletten2.dk
- Fælleshus – Martin Knudsen faelleshuset@ellesletten2.dk
- Havegruppe – havegruppe@ellesletten2.dk
- Venteliste – Annett Klevenhaus akl@deas.dk
- Hjemmeside – Fie Sørbø fiesorbo@gmail.com